Начало | Творчески курсове | 'Цветен свят' aрт ателие за деца и родители

   

fida1

Творчеството е един от най-естествените и достъпни начини, по които се изразява човек, когато е малък и когато е голям, казват специалистите и подчертават колко е важно за нашето психическо здраве да изразяваме емоциите и нуждите си или просто как възприемаме света около нас. Това се случва с лекота, когато на помощ идват цветовете, формите и многообразието от материали, които предлагат приложното и изобразителното изкуство.

В нашия съвременен свят още от детската градина образователната ни система започва да развива лявото ни полукълбо, което отговаря за изчисленията, говоренето, детайлите, логиката... Дясното полукълбо, което отговаря за творчеството, чувствата, вдъхновението, възприемането на картината като цяло – именно то остава на заден план и почти не се работи с него.. А то е, което ни помага и влиза в действие, когато имаме нужда от гениално, не-виждано или просто нестандартно решение и мислене ‘out of the box’, което толкова се цени напоследък в нашия съвременен свят.
Арт ателие за деца ‘Цветен свят’ развива дясната част от мозъка и помага двете полукълба да са в баланс, децата ни да растат хармонично и да станат цялостни хора.

  fida2   fida4   fida3

 

В ателието работим с различни интересни традиционни и нетрадиционни материали:
- вълна, филц
- глина и домашен пластелин
- хартия и боички
- прежда и текстил
- стъкло, керамика и много други

Овладяваме различни арт техники – техники на приложното изкуство, както и техники за рисуване:
- декупаж – сътворяваме разкошни свещници, кутийки, украси за празници
- моделираме с глина
- работим с мокра техника филцване – творим цветя, гердани, гривнички, чантички
- рисуване с дясното полукълбо – навлизаме в света на рисуването с лекота
- създаваме всякакви предмети на изкуството - картички, кукли, книжки, дневници, маски, плетем гривнички и колани, рисуваме чаши и тениски, шием
- сътворяваме сами украса и дарове за големите български празници – Баба Марта, Първа пролет, Великден, Коледа и други

 

 fida5   fida6

 

Отваряме групата и за родителите, които искат да прекарат качествено време заедно с децата си, да се забавляват, да научават нови неща, да споделят опита и преживяванията си. Ние предоставяме място и време, както и интересни творчески теми, които ще спомогнат да се скрепи и развива връзката и общуването между децата и родителите.

Всеки творец с радост може да отнесе вкъщи творенията си.
Всички материали са осигурени.
Заниманията се водят от Фиданка Чингова-Тодорова.

23 февруари 2016

Уеб дизайн и разработка