Начало | Славина Иванова

   

 

СЛАВИНА ИВАНОВА


slavina-ivanova


Ако има преподавател, който не спира да учи с почти детски ентусиазъм през целия си живот,  то това е Славина Иванова. Изучаването на чужди езици е основният път, по който поема още като дете и не спира да следва и досега. Завършва езикова гимназия в Силистра с немски и английски език, след което продължава образованието си във филиала на Русенския университет „Ангел Кънчев“ в Силистра с бакалавърска степен „Педагогика на обучението по български език, литература и английски език“ и магистратура „Комуникативни техники и педагогически умения“. Завършва с отличие като усилено взима участие по студентски семинари и конференции и прекарва едни от годините, с които ще се гордее цял живот.

Опитът й като преподавател и педагог преминава през работа в държавно училище, езикови школи и университет. В продължение на повече от година има досег до програмата за международни осиновявания като помага на повече от 30 деца да намерят своето мечтано семейство. Общуването й с чужденци от цял свят и с деца с психически и физически увреждания дава нова насока в работата й като преподавател по английски език. За нея часовете са много повече от „изпяване на песента“ като тя се опитва да опознае децата, техните нужди и интереси извън класната стая. Всяко дете и спецификите му се анализират с цел присъствието му в часа да е ползотворно и изпълнено с мотивация и желание за по-голяма самостоятелност. Работата с възрастни и студенти я радва, заради възможността й да прави живота на порасналите деца по-забавен, тъй като те доста често забравят какво е това.

Имайки положителна нагласа за случващото се в живота  и черпейки вдъхновение и любов от децата, с които общува непрекъснато, Славина Иванова залага на раздвижените, забавни и същевременно полезни и фокусирани върху най-важното, часове по чужд език. За нея английският е средството, което ще направи децата граждани на света – с широк кръгозор, мислене в перспектива и влюбени в живота, който сами ще изградят.

В личния си живот усмихната мис Слави обича да майстори ръчно изработени подаръци; да запечатва красиви моменти и да пише поезия и проза като работи върху издаването на първите си авторски книги. Обича животните и природата, разходките и пътуванията, както и четенето на книги, най-вече с насоченост психология, взаимоотношения и личностно самоусъвършенстване. Започнала е да запълва палитрата от чужди езици с любимия й италиански и се надява в скоро време да успее да включи в работата си все повече и по-интересни практики, с които да разчупи стандартното преподаване на чужд език. Доброволец е към неправителствена организация, целяща да подпомогне българите, учили и работили в чужбина и искрено вярва, че те има за какво да се върнат в родината -  с по-добър английски и на по-високи работни позиции.

Вижте участието на Славина в репортажа на Нова Телевизия, посветен на съвременните личности в учебниците "Човек и общество" ТУК

Уеб дизайн и разработка